Kakao z cukrem z kwiatu kokosa (Cukier kokosowy) Gula Java Cacao (z wanilią i cynamonem)

Kakao z cukrem z kwiatu kokosa

Gula Java cukier z kwiatu kokosa: Cukier z kwiatu kokosa; ciesz się słodyczą i delikatnym smakiem karmelu o dowolnej porze dnia. Dodaj jedną łyzkę stołową Gula Java Cacao do szklanki mleka aby otrzymać pyszny napój. Niezwykła dawka zdrowej energii.

Składniki:  78,5% cukier z kwiatu kokosa, 20% odtłuszczone kakao, 1% wanilia, 0,5% cynamon, 390g. Bovis 9.500, -30 Yin, GI 30

 

Czym jest „Gula Java”?

Gula Java jest pochodzącym z Jawy cukrem, wytwarzanym z kwiatu kokosa. Surowiec do produkcji zbierany jest przez pracowników wysoko nad ziemią, gdzie rosną kwiaty. Pod wpływem ciepła nektar kwiatowy zmienia się powoli w we wspaniały, nierafinowany cukier, pozwalający ci cieszyć się w dowolnej chwili swym unikatowym, karmelowym smakiem. Gula Java może być stosowany jako substytut cukru wytwarzanego z buraka lub trzciny cukrowej, czy też słodkiego syropu klonowego lub z agawy. Jest idealny do słodzenia napojów jak kawa czy herbata oraz jako dodatek do wielu różnych potraw oraz jako składnik koktajli. Możesz go użyć również jako dekoracji szklanek w których podajesz napoje i koktajle aby dodać im atrakcyjności. Jest to także doskonałe źródło energii.

Indeks glikemiczny: Im niższa wartość tym bardziej stabilny poziom cukru we krwi.

Wskaźnik ORAC: ORAC jest sposobem mierzenia siły antyoksydantów zawartych w produkcie. ORAC to skrót od Oxygen Radical Absorbence Capacity (Zdolność wiązania wolnych rodników) i wskazuje on na to jak skutecznie dany rodzaj pożywienia pomaga wiązać wolne rodniki. Przeciętna osoba powinna w ciągu dnia spożywać od 3000 do 5000 jednostek. Im większa wartość wskaźnika ORAC tym więcej antyoksydantów zawartych w jedzeniu.

Cukier z kwiatu kokosa, dodatkowe źródło dochodu dla 2000 rodzin

Przy produkcji swojego unikatowego cukru z kwiatów kokosa firma Amanprana współpracuje z organizacjami Lestari Mandiri, Fairworld oraz Hivos. Stowarzyszenie Lestari dba o interesy małych i średnich farmerów ze środkowej Jawy. Hivos to organizacja humanitarna walcząca o wolny świat w którym każdy ma równej na szanse. Ponadto w prowincji Kulon Progo współpracujemy z organizacją Fairworld, która sprawdza, czy uprawa i zbiory kwiatów kokosa prowadzone są wyłącznie metodami organicznymi. Wszystkie one są członkami Organic Aliance, organizacji działającej na rzecz rozwoju organicznego rolnictwa w Indonezji. Razem staramy się umożliwić około 2000 rodzin uzyskanie dodatkowego dochodu oraz działamy na rzecz zachowania naturalnego środowiska. Drzewa palmy kokosowej są uprawiane w prywatnych ogrodach. Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa uznaje cukier z kwiatu kokosa za jeden z najbardziej przyjaznych dla środowiska źródeł tej substancji.

Oferowane produkty

Kakao z cukrem z kwiatu kokosa Kakao z cukrem z kwiatu kokosa (Cukier kokosowy) Gula Java Cacao (z wanilią i cynamonem) 1300g Amanprana

Składniki: 78,5% cukier z kwiatu kokosa, 20% odtłuszczone kakao, 1% wanilia, 0,5% cynamon, 390g. Bovis 9.500, -30 Yin, GI 30

Na zakupy do sklepu Bogutyn.PL


Kakao z cukrem z kwiatu kokosa Kakao z cukrem z kwiatu kokosa (Cukier kokosowy) Gula Java Cacao (z wanilią i cynamonem) 390g Amanprana

Składniki: 78,5% cukier z kwiatu kokosa, 20% odtłuszczone kakao, 1% wanilia, 0,5% cynamon, 390g. Bovis 9.500, -30 Yin, GI 30

Na zakupy do sklepu Bogutyn.PL