Olej kokosowy + oliwa z oliwek + czerwony olej palmowy

Olej kokosowy + oliwa z oliwek + czerwony olej palmowy

Tłuszcz dobry dla twojej figury!

  • Zwiększa odporność organizmu na infekcje (bakteryjne, wirusowe, grzybiczne)
  • Pomaga zwalczać stress i spowalnia process starzenia
  • Zwiększa wchłanianie wapnia
  • Chroni błonę śluzowa żołądka i jelit
  • Wspomaga rozwój naturalnej flory bakteryjnej
  • Polepsza smak potraw
  • Zmniejsza uczucie głodu

Smażenie może być zdrowe! 

 Tylko 6% nasyconych kwasów tłuszczowych
 0% tłuszczy trans
 0% rafinowany
 0% odwaniany

Możesz stosować nasz olej nawet jako dodatek smakowy do chleba. Po jego podgrzaniu twoje potrawy nabiorą łagodnego aromatu. Mieszanina oleju kokosowego, oliwy z oliwek i oleju palmowego jest idealna do smażenia w woku, na patelni i głębokiego smażenia w specjalnym naczyniu. Zawiera mało nasyconych kwasów tłuszczowych, co sprawia że jest bardzo stabilny podczas gotowania w wysokich temperaturach. Oleje o wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych (sojowy, słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych) nie powinny być podgrzewane do wysokich temperatur (powyżej 170 do 180 °C), podczas gdy nasz olej można bez problemu podgrzać nawet do 200 °C. Co prawda mieszanina oleju kokosowego, oliwy z oliwek i oleju palmowego nie nadaje się do wielokrotnego smażenia na tym samym oleju, aczkolwiek jest idealna do jednorazowego przygotowania potraw.

SKŁADNIKI

50% bio oleju extra virgin z kokosa, 40% oliwy z oliwek i 10% oleju z palmy czerwonej. Bez żadnych dodatków.

Produkt firmy Amanprana zwiększa wartość odżywcza twoich posiłków. Odrobina zdrowego tłuszczu polepsza przyswajanie przez organizm witamin A, D, E, K i wielu innych składników odżywczych. Rozsmarowany na chlebie smakuje kokosem. Po jego podgrzaniu twoje potrawy nabiorą łagodnego aromatu. Mieszanka olejów jest nieodpowiednia do wielokrotnego smażenia potraw. Olej jest płynny w temperaturze 15 do 25 °C. Po włożeniu do lodówki może zwiększać swoją objętość. Przed smażeniem zaleca się wstępne podgrzanie opakowania. Możliwość zastosowania jako olejku do masażu. Opakowanie wykonane ze szkła, które jest bardziej przyjazne dla środowiska i lepiej utrzymuje wartości smakowe oleju.

Wartosc energetyczna produktu (na 100g): kalorie: 878. dżule: 3770. 100g tłuszczu. Tłuszcze nasycone: 56.3% z czego SCT c-6.0 capric 0.4%, Triglicerydy 30.3% (c-8.0 capryl 4.6%, c-10.0 caprine 3.1% and c-12.0 laurin 22.6%), LCT 25.6%. Nienasycone proste kwasy tłuszczowe: omega-9: 38.2%. Nienasycone złożone kwasy tłuszczowe: omega-6: 5.1%, omega-3: 0.4%, 0g węglowodanów, 0g cukrów, 0g białka, 0g cholesterolu, 0g błonnika, 0g sodu oraz 0g tłuszczy trans. Cocos+Olive+Palm jest hipoalergiczny: nie zawiera glutenu i potencjalnych alergenów (EFSA 2003/89/EC). 7 witamin E 17mg* (187% dziennej normy spożycia), sterole roślinne 75mg*, polifenole 125mg*, skwalen 180mg*, Co-Q10: 0.10mg*, karoten 2100mcg*, chlorofil i lecytyna. Produkt niestandaryzowany; podane wartości mogą się różnić.

Oferowane produkty

Olej kokosowy + oliwa z oliwek + czerwony olej palmowy BIOlej kokosowy + oliwa z oliwek + czerwony olej palmowy BIO 1600ml Extra Virgin (Filipiny, Indonezja, Sri Lanka) Amanprana

Na zakupy do sklepu Bogutyn.PL


Olej kokosowy + oliwa z oliwek + czerwony olej palmowy BIOlej kokosowy + oliwa z oliwek + czerwony olej palmowy BIO 325ml Extra Virgin (Filipiny, Indonezja, Sri Lanka) Amanprana

Na zakupy do sklepu Bogutyn.PL