Olej z jądra palmy czerwonej BIO (Kolumbia)

Rozsmarowany na chlebie jest jak masło o smaku orzecha palmowego. Po podgrzaniu twoje potrawy nabiorą delikatnego aromatu. Olej z orzecha palmowego jest idealny do smażenia na patelni, w woku oraz na głębokim tłuszczu. Nasz olej zawiera bardzo mało wielonasyconych kwasów tłuszczowych, przez co jest bardzo stabilny nawet w wysokich temperaturach. Oleje bogate w wielonasycone kwasy tłuszczowe, takie jak olej słonecznikowy, sojowy i z orzeszków ziemnych, nie powinny być podgrzewane. Stosuj olej w temperaturze nie przekraczającej 170 do 180 °C.

  • Do smarowania
  • Smażenia na patelni
  • Smażenia w woku
  • Smażenia na głębokim tłuszczu

Olej z orzecha palmowego - Tłuszcz dobry dla twojej figury!

  • Zwiększa odporność organizmu na choroby (działanie antybakteryjne, antygrzybiczne i antywirusowe).
  • Spowalnia proces starzenia i pomaga w walce ze stresem
  • Zwiększa zdolność przyswajania wapnia
  • Chroni błonę śluzowa żołądka
  • Wspomaga naturalną florę bakteryjną
  • Nadaje potrawom niepowtarzalnego smaku
  • Zmniejsza uczucie głodu

Smażenie w zdrowy sposób!

Tylko 3% wielonasycownych kwasów tłuszczowych
0% Tłuszczy trans
0% Rafinowany
0% Odwadniaczy

Bio olej z orzechów palmowych, 100% extra virgin. Nieodbarwiany, nierafinowany i nie modyfikowany chemicznie – wszystko całkowicie naturalne. Rozlewany do szklanych butelek. W przeciwieństwie do plastikowych, szklane opakowanie uniemożliwia przenikanie cząstek plastiku do oleju. Nie zawiera tłuszczy trans ani organizmów genetycznie modyfikowanych. Posiada certyfikat BLIK. Do przyrządzania potraw stosuj wyłącznie oleje pochodzenia naturalnego (roślinnego lub zwierzęcego), gdyż tylko takie zawierają pełen zestaw substancji mających korzystny wpływ na zdrowie. Oleje Amanprana wyraźnie zwiększają wartość odżywczą twoich posiłków. Odrobina dodana do każdego dania pozwala uzupełnić niedobory witamin A, D, E i K. Ponadto, pomaga zaspokoić zapotrzebowanie na inne istotne składniki odżywcze, takie jak koenzym Q10, kwas lipinowy, karotenoidy. Dzięki olejowi składniki te, zawarte w owocach i warzywach, są o wiele lepiej przyswajane przez organizm.

+60 YANG & BOVIS 1200 - GI 0

Wartość odżywcza na 100g produktu : Dżule: 3606. kalorie: 869. 100g tłuszczów i oleju. Tłuszcze nasycone: 82.9% z czego SCT c-6 capric 0.3% MCT 55.7% (c-8 capryl: 3.6%, c-10 caprine: 3.5% and c-12 laurin: 48.6%) LCT 26.9% (c-14 mysterin: 16.3%, c-16 palmitin: 8.3% oraz c-18 stearin: 2.3%). Jednonasycone kwasy tłuszczowe: omega-9: 14.6%. Wielonasycone kwasy tłuszczowe 2.5% (omega-6: 2.4% i omega-3: 0.1%), 0g węglowodanów, 0g cukru, 0g białka, 0g cholesterolu, 0g białka, 0g soli oraz 0g tłuszczy trans. Olej z orzecha palmowego jest hipoalergiczny: nie zawiera glutenu i innych potencjalnych alergenów (EFSA 2003/89/EC). Witamina E 2mg* (20% zalecanego dziennego spożycia), sterole roślinne 85% (B-sitosterol, stigmasterol, delta-5 avenasterol i inne sterole), polifenole, Co-Q10 oraz lecytyna. Zdolność utleniania tłuszczów < 5 / Wolne kwasy tłuszczowe < 1%. Jest produktem nie poddanym standaryzacji. Zawartość składników odżywczych może się różnić.

Oferowane produkty

Olej z jądra palmy czerwonej BIOOlej z jądra palmy czerwonej BIO (Kolumbia) 1600ml Extra Virgin Amanprana

Na zakupy do sklepu Bogutyn.PL


Olej z jądra palmy czerwonej BIOOlej z jądra palmy czerwonej BIO (Kolumbia) 325ml Extra Virgin Amanprana

Na zakupy do sklepu Bogutyn.PL