Cukier kokosowy

cukier kokosowyGula Java (cukier kokosowy) może być używany jako substytut cukru trzcinowego lub buraczanego, agawy lub syropu. Można go używać do słodzenia herbaty lub kawy. Cukier ten jest idealny jako dodatek do jabłek pieczonych w piecu, pieczonych bananów, naleśników, ciast, wafli, wyrobów cukierniczych i ciastek lub jako dodatek do twarogów. Smakuje równie świetnie po dodaniu do koktajlów (np. Mojito, Caipirinha ...). Możesz również użyć cukru kokosowego jako dekoracji na krawędziach szklanki, kieliszkach i innych naczyniach do koktajli i napojów. Idealnie dodaje energii.

Fair world

Fairworld cukier kokosowy, dodatkowy dochód dla 2 tys. rodzin

Ze względu na cukier kokosowy Amanprana współpracuje z Lestari Mandiri oraz Hivos. Stowarzyszenie Lestari walczy w interesie właścicieli małych farm oraz ich rodzin w centralnej Javie. Hivos to humanitarna organizacja pracująca w kierunku zgodnego i wolnego świata. Organizacja ta dąży też do równouprawnienia dla kobiet. Projekt ten skupia się na prawach człowieka, stąd nazywamy go Fair World.cukier kokosowy Współpracujemy ze stowarzyszeniami farmerów w Centralnej Javie, które nadzorują proces produkcji oraz zbierania cukru kokosowego zgodnie z zasadami ekologicznymi. Obie organizacje są członkami Organic Alliance, czyli organizacji, która dąży do osiągnięcia większej produkcji produktów organicznych w Indonezji. Razem chcemy zapewnić dodatkowy dochód dla 2 tys. rodzin w Javie oraz chronić ich środowisko. Drzewa kokosowe w ogrodach dają im plony. Cukier kokosowy uznawany jest za najbardziej trwałą formę cukru. Jest to opinia organizacji do spraw żywności i rolnictwa.

Co to jest „Gula Java” ?

Gula Java to cukier z kwiatu kokosu pochodzący z Javy. Zbierany z drzew kokosowych słodki nektar jest czymś wyjątkowym. Nektar ten powoli zmienia się w przepyszny bogaty cukier w czasie mieszania na patelni i pozwala na rozkoszowanie się słodkością oraz delikatnym smakiem karmelu o każdej porze dnia.

cukier kokosowy

GandhiGandhi, 3 maja 1939r.: „Spożywanie cukru kokosowego to sposób na rozwiązanie problemu głodu na całym świecie. Z soku drzewa kokosowego można otrzymać cukier, tak słodki jak miód ... Natura stworzyła ten produkt, aby nie mógł być przetwarzany w fabrykach. Cukier palmowy może być produkowany wyłącznie w środowiska drzew palmowych. Miejscowa ludność może z łatwością przetworzyć ten nektar w cukier kokosowy. To droga do rozwiązania problemu głodu na całym świecie. Jest to także antidotum na cierpienie”.

Tagi: