Kwasy Omega - 3, 6, 7, 9

Kwasy OmegaSłynny na całym świecie krem Budwig dodaje energii. Przepis:serek wiejski wymieszany z 1 łyżką deserową lub stołową Okinawa Omega, wzbogacony kiełkami pszenicy i słodzonych cukrem kwiatu kokosowego do smaku. Zamiast serka wiejskiego można użyć sera białego, zwykłego jogurtu lub łagodnego jogurtu z aktywnymi kulturami bakterii.

Omega-3, 6, 7, 9 potrzebne dla zdrowia

Ludzie szczególną uwagę zwracają na warzywa i owoce ale często zapominają o dwóch podstawowych kwasach tłuszczowych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu kwas alfa-linolenowy z rodziny kwasów Omega-3 oraz kwas linolenowy z rodziny kwasów Omega-6. Organizm ludzki nie jest w stanie wyprodukować ich sam dlatego należy je dostarczać wraz z pożywieniem. Kwasy ALA i LA oraz Omega wspierają wiele procesów witalnych. Wzmacniają mięśnie serca, poprawiają proces krążenia krwi, zwiększają libido oraz przyczyniają się do szybszej poprawy stanu zdrowia. Pozytywnie wpływają na poziom cholesterolu krwi oraz pomagają zwalczyć emocjonalne stany przygnębienia, huśtawki nastroju, koncentracji oraz pamięć itd.

Kwasy omega wzmacniają komórki

Organizm ludzki składa się z miliardów komórek. Żywotność każdej komórki zależy od jakości oraz ochrony jakie zapewniają im ściany komórek (błony). Ściany komórek składają się z kwasów tłuszczowych. Odpowiednia ilość kwasów Omega-3 i 6 wpływają pozytywnie na ściany komórek i pomagają w procesie wchłaniania składników odżywczych. Pomagają one również naładować „baterie” komórek. Ich zadaniem jest zapewnienie odpowiedniego przewodzenia elektrycznego oraz produkcji impulsów elektrycznych. Zbyt mała ilość kwasów Omega-3 i 6 powoduje psychiczne i fizyczne zmęczenie.

Johanna Budwig powiedziała: „Dwubiegunowość pomiędzy tłuszczem i białkiem jest szczególnie ważna w celu ochrony struktury żywych komórek. Dwubiegunowość ta zależy głównie od obecności odpowiedniej ilości kwasów omega-3 i 6. Niedobór tych kwasów wpływa negatywnie na funkcje komórek. W przypadku gdy dwubiegunowość jest zachwiania przez niedobór kwasów Omega-3 i 6 lub przez spożywanie częściowo lub całkowicie utwardzonych tłuszczów (tłuszcze trans), ładunek elektryczny znika. Innymi słowy, „bateria” komórki zostanie zalana”.

Co to jest Okinawa?

Okinawę zamieszkuję 1,2mln mieszkańców. Znajduje się tu również amerykańska baza wojskowa. Mieszka tu większość szczęśliwych 100-latków. Amerykańscy i japońscy naukowcy przebadali 600 osób w wieku 100 lat w czasie 25 lat. Z ich książki pt. ”The Okinawa Program” wynika, że mieszkańcy Okinawy są szczupli i mają mocniejsze kości. Mają elastyczne tętnice, niski poziom cholesterolu oraz homocysteiny. Nie odczuwają poważnych problemów z pamięcią i libido. Wyglądają młodo i mają w sobie dużo energii.

Kwasy omega z Okinawy: 3 w 1

Po pierwsze, Omega z Okinawy zawiera wszystkie wymagane kwasy omega. Po drugie, zawiera wiele substancji ochronnych. Po trzecie, zioła, przyprawy oraz podstawowe oleje polepszają smak oraz efekt działania.

Olej z pachnotki pochodzi z tłoczonych na zimno nasion rośliny „Pachnotki zwyczajnej”. Roślina ta ma swoje korzenie na Dalekim Wschodzie. Zawiera więcej kwasów omega-3 niż siemię lniane oraz mnóstwo substancji leczniczych pochodzenia roślinnego. Od wieków, Pachnotka była wykorzystane na Wschodzie w celu zapewnienia równowagi ciała i duszy oraz regeneracji „chi”, wewnętrznej siły, poprzez wewnętrzny spokój.

Kwasy OmegaPrzyprawione brokuły z Okinawa Happy Delight. Składniki: 3 średnie łodygi brokuły. Sos: 0,5 szklanki pasty migdałowej, 1 łyżka stołowa oleju kokosowego Amanprana, 1 łyżeczka Okinawa Omega Happy Delight, 2 cm świeżo startego korzenia imbiru, sok z 1 cytryny, 1 łyżeczka soli himalajskiej, 1 łyżeczka stołowa białego miso, 2 łyżeczki shoyu, pół świeżej papryki chili, 2 łyżeczki cukru kokosowego (lub surowego syropu z agawy). Przygotowanie: Umyć brokuły i pokroić na różyczki. Wymieszać różyczki w robocie kuchennym, tak aby były nie za duże i nie za małe. Teraz zmieszać wszystkie składniki sosu do otrzymania pesto (używając robota kuchennego). Wymieszać sos z brokułami. Danie gotowe!

Spokojna aktywność w 4 przepysznych kwasach Omega z Okinawy

1. Happy Perilla Special: kwasy omega-3/6/6/9 i 7: Nasz najbardziej wyszukany produkt zawiera określone, zdrowe oleje wytłaczane na zimno, które są idealna dla ciała i duszy. Składniki mieszanki oleju z pierwszego tłoczenia: 25% oleju pachnotki z pierwszego tłoczenia*, 25% oleju konopnego z pierwszego tłoczenia*, 10% oleju Nigella z pierwszego tłoczenia*, 7,5% oleju z orzechów włoskich z pierwszego tłoczenia, 7,5% oleju z pestek dyni z pierwszego tłoczenia* (dla dojrzałych mężczyzn), 10% oleju z wiesiołka z pierwszego tłoczenia (dla dojrzałej kobiety), 10% oleju palmowego czerwonego z pierwszego tłoczenia oraz 4,5% oleju z kiełków pszenicy z pierwszego tłoczenia oraz 0,5% oleju z pierwszego tłoczenia Happy Delight * olej (=olej ze skórki biodynamicznych pomarańczy, cytryny i limonki). I nic więcej. Bovis 15.000, -15 Yin, GI 0

2. Eicosan Perilla: kwasy omega 3/3/3/6 / 9 i 7: Kwasy omega -3 z Okinawy szybko przywracają równowagę kwasów omega 3 / 6, jeśli Twoja dieta nie jest wystarczająco bogate w te kwasy. Ponadto, tradycyjne chińskie, ajurwedyjskie, indonezyjskie, śródziemnomorskie zioła wspomagają wpływ kwasów tłuszczowych omega-3. Składniki mieszanki oleju z pierwszego tłoczenia : 80% oleju pachnotki z pierwszego tłoczenia, 15% oleju palmowego czerwonego z pierwszego tłoczenia*, 5% oleju z kiełków pszenicy z pierwszego tłoczenia oraz 0,5% oleju z pierwszego tłoczenia Eicosan* (=olej z imbiru, kurkuma, rozmaryn, rumianku, goździka, kolendry, cynamonu). I nic więcej. Bovis 14.500, -70 Yin, GI 0

3. Happy Delight, kwasy omega-3/6/6/9 i 7: biodynamiczny olej z lipy, cytryny i pomarańczy. Przeznaczony do miękkiej skóry. Jego świeży smak jest idealny dla dzieci. 50% oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia, 35% olej lnianego z pierwszego tłoczenia, 10% oleju palmowego czerwonego z pierwszego tłoczenia i 4,5% oleju z kiełków pszenicy z pierwszego tłoczenia*. W tym również 0,5% oleju Happy Delight (= olej ze skórki biodynamicznych pomarańczy, cytryn i limonki). I nic więcej. Bovis 14.300, -40 Yin, GI 0

4. Indian Delight, kwasy omega-3/6/6/9 i 7: 10 delikatnych w smaku ziół indyjskich Ayurvede Garam Massala. Idealny do wzmocnienia organizmu oraz uzyskania harmonii. 50% oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia, 35% oleju lnianego z pierwszego tłoczenia, 10% oleju palmowego czerwonego z pierwszego tłoczenia i 4,5% oleju z kiełków pszenicy z pierwszego tłoczenia. Dodatkowo 0,5% olej Garam Massala (= olej z kolendry, kminku, imbiru, cynamonu, pieprzu czarnego, kardamonu, goździka, chilli, liści laurowych, gałki muszkatołowej). I nic więcej. Bovis 14.300, +15 Yang, GI 0

Kwasy OmegaSpożywanie: Kwasy Omega Okinawa można spożywać w nieograniczonej ilości. Dzień w dzień. Wystarczy jedna łyżeczka (5 g) dziennie do zaspokojenia dziennych zalecanych ilości ALA i LA. Dla optymalnej ilości i w celu uzupełnienia ewentualnych niedoborów można stosować od 1 do 2 łyżek dziennie. Jedna łyżeczka dziennie i zdrowa dieta przyczynią się do utrzymania bardzo dobrego stanu zdrowia. Jak stosować? Dodaj do wywarów warzywnych, jogurtów, polew lub dań. Spożywać tylko na zimno. Jest idealny jako dodatek do purée z ziemniaków lub sosu pomidorowego. Dla kobiet, mężczyzn, dzieci i stulatków.

Naturalnie zawiera dużo karotenów i witaminy E. Omega-3 i 6 to bardzo wrażliwe oleje tłoczone przez Amanprana z wielką starannością. Wynik: bardzo mała peroksydacja. Ponadto Amanprana naturalnie zawiera dużo karotenów i witaminy E. Te antyoksydanty i witaminy chronią olej przed utlenieniem, wywołanym przez światło, tlen lub ciepło. Zarówno w butelce jak i w naszym organizmie.

Dostępne w opakowaniu 100 ml i 500 ml.

Tagi: